Lørdagskvelden på Osenhælja innvies med vakker sang og musikk fra
Rasmus Rohde fra Stadsbygd og Ida Jenshus fra Steinkjer !

Ida og Rasmus vil også opptre sammen med duetten «Har du glemt», som er Rasmus’ første singel fra hans nye plate som kommer ut i mars måned.

Duetten ble til mens de begge jobbet med plateinnspillinger i samme studio i Trondheim. Til Trønder-Avisa sier Rohde at sangen handler om de fine øyeblikkene som er med på å forme et liv, og steder som har betydd mye for ham i livet.

Det er noen steder i Trondheim jeg ha mye konkret knytta til, og det kan sikkert mange andre kjenne seg igjen i også. Og det er en kjærlighetssang, om at man noen ganger mister tråden i et forhold, og glemmer de fine stundene og historiene man har som gjør at kjærligheten overlever en stund til, sier Rohde.

Rasmus Rohde

Selv om Rasmus skal slippe sin første plate som soloartist, er han på ingen måte en debutant i bransjen. Som frontfigur i «Rasmus og verdens beste band» har han gitt ut flere barneplater hvor to av dem er hyllet med Spellemannspriser. Han er en anerkjent musiker, låtskriver, komponist og dramatiker. Han har utdannelse fra den norske filmskolen og har vært tilknyttet Trøndelag Teater som barneskuespiller og komponist.

På samme måte som i barnemusikken sin, favner Rasmus både det dypt alvorlige og det humoristiske. Og i tillegg til det nye materialet får publikum også et par godbiter fra Rasmus og Verdens Beste Band-katalogen, sånn som «Fyllikan i bakgården» og «Mor og far sin sang».

Ida Jenshus

Ida Jenshus dukket for alvor opp i den norske musikkvirkeligheten for ti år siden. Allerede fra starten var det tydelig at Ida hadde et usedvanlig godt grep om americana-musikken hun tok mål av seg til å være en del av – da knapt fylt tjue år. Hennes tre første album ble alle belønnet med Spellemannpriser! Hun har allerede oppnådd mye i karrieren, med en imponerende album- og låtkatalog.

I sommer kommer hennes sjette studioalbum. Første singel,
«Love you a little less», ble sluppet i høst. Låta ble nylig stemt frem og kåret til «Årets norske låt» av Adresseavisens lesere!

Vi ser frem til flere nye låter og albumslipp fra både Ida og Rasmus, og vi gleder oss enda mer til konsertene på Osenhælja! Dette blir en stor lørdagskveld vi virkelig ser frem til!

Foto: Marthe A. Vanebo