Sammen med «Hr. Smiths Venner» hyller vi Joachim «Jokke» Nilsen lørdag 29. juni!

Det sies at både blod, svette og øl renner i strie strømmer når det Oslo-baserte bandet «Hr. Smiths venner» hamrer løs på Jokkes låtkatalog! Låtene fremføres med energi, tempo og respekt.

Vi kjører en egen stil, og gjør ting mer hissig, aggressivt og energisk enn originalen Jokke. Du kan si det er en moderne vri på kildematerialet, melder vokalist Jørn Brekke.

Vi i Osen Rockeklubb gleder oss til å få Hr. Smiths venner på scenen, og vi gleder oss til alle festivalstemte besøkende kan synge med på klassikere som «Gutta», «To fulle menn», «Her kommer vinter’n», «Action» og «Sola skinner»!

En av norsk rocks største!

Joachim «Jokke» Nielsen. Foto: May-Irene Aasen.

Joachim «Jokke» Nielsen dannet Jokke & Valentinerne i 1982, og bandet ble raskt et av de mest populære bandene i Oslos rockemiljø. De ga ut sitt første album i 1986, «Alt kan repareres». Bandets fjerde album, «Frelst!», fikk Spellemannsprisen i 1991. Han arbeidet også som soloartist, og sammen med bandet Tourettes.

Jokke & Valentinerne omtales ofte som ett av «de fire store» norske band i norsk rocks historie. De tre andre er deLillos, DumDum Boys og Raga Rockers, som alle slo kraftfullt gjennom med sin norskspråklige musikk på 1980-tallet.

Musikalsk hadde han ofte et bredt, fyldig, energisk og gitarbasert lydbilde, kombinert med visesang. I Valentinerne var Jokke eneste gitarist, men i Tourettes spilte i tillegg Petter Baarli fra Backstreet Girls og bidro til et fyldigere og en mer klassisk rockesound.

I 2005 ble Nielsens låt «To Fulle Menn» kåret til tidenes norske låt i en avstemning gjort av NRK P3 og magasinet Spirit. I 2011 ble Jokke & Valentinerne innvalgt i Rockheim Hall of Fame sammen med bl.a. Åge Aleksandersen og a-ha.

Joachim Nielsens tekster handlet ofte om folk på livets skyggeside, og han utviklet selv rusavhengighet. Joachim Nielsen ble funnet død i en leilighet i Oslo i oktober 2000.

Mange kloke ord er sagt om Nielsens diktning og levde liv siden den gang. Men et faktum er at Joachim Nielsen leverte kanonlåter i over 15 år. Uten Jokke hadde utvilsomt rekkene i den norske bandstallen vært langt tynnere.

Vi hyller Jokke sammen med Hr. Smiths Venner, lørdag 29. juni!

  • Hr. Smiths Venner - Foto: Geir Bjørndal Srisoi